כדורים וחרדה
לאחר שהבנו את הדרך בה עלינו להסתכל על חרדה, ראוי להתייחס לעניין הכדורים.
מרבית הכדורים הניתנים כיום למי שסובל מחרדה שייכים למשפחת הSSRI (ציפרלקס וציפרמיל על סוגיהם השונים והמותגים השונים- מוצרים דומים, חברות שונות). כדורים אלו מכניסים תמהיל כימי למוח שבעיקרו בנוי על חומר הנקרא SSRI- בלי להכנס לפן המדעי לעומק, חשוב לדעת שהתפקיד של הכדור הוא לשפר את התקשורת בין האמיגדלה (האיבר במוח בו מתחילה חרדה) לבין הקורטקס- שהוא האיבר האחראי על חלק מהותי מהחשיבה ההגיונית שלנו. החיבור בניהם משפר את התקשורת במוח ובכך אמור לאפשר לקורטקס לנטרל את האיתותים של האמיגדלה שאין סכנה.
עם זאת יש לדעת- ברמה המדעית, אין כדור בעולם שמפרק את החרדה. שכן כמו שהבנו, מהות החרדה היא מנטאלית ולא פיזית (דפוס החשיבה) וכדור יכול לעשות עבודה על הפן הנוירולוגי (הפיזיולוגיה של המוח) בלבד.
כלומר כדור מהווה סוג של "פלסטר"- מענה שנותן הקלה אך הוא אינו פתרון לשורש החרדה.
במידה והחרדה מכבידה מידיי- בתחושות הפיזיות, במחשבות או שיוצרת הימנעות המקשה אפילו על פעולות בסיסיות כמו יציאה מהבית, אפשרי לקחת כדורים. גם פה עם שני דגשים חשובים-
יש לזכור של-SSRI יש לעיתים תופעות לוואי שונות כגון עליה או ירידה במשקל, ירידה חדה בחשק המיני, נטרול הרגשות (התחושה שלא מצליחים להרגיש כמו פעם). בנוסף הכדורים משפיעים על כל אחד בצורה שונה ולעיתים בשבועות הראשונים התחושות יהיו לא נעימות וזה עשוי אף להרגיש שהחרדה מתחזקת.
כדורי SSRI לחרדה הם לא זמניים, כלומר זה לא עובד כמו אנטיביוטיקה שלוקחים לכמה ימים ואז אין צורך יותר ומפסיקים. אלו כדורים שנדרש לקחת לתקופות זמן ארוכות מאוד.
לכן, וודאי שאפשר לקחת כדורים אחרי התייעצות עם רופא מומחה.
אך הם פתרון זמני בלבד שלא מחליף בשום מקרה תהליך מנטאלי.